Social

Absolventii claselor a XII-a dau, marti, proba obligatorie a profilului, din cadrul bacalaureatului

Absolventii claselor a XII-a, care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat, vor sustine, marti, proba scrisa obligatorie a profilului , respectiv matematica, pentru cei care au terminat profilul real, si istorie sau geografie, pentru ceilalti.

Subiectele au fost afisate pe site-ul ministerului, www.subiecte2008.edu.ro, inca din 29 februarie. Au fost pregatite 300 de subiecte, dintre care, marti dimineata vor fi extrase trei.

La istorie si geografie nu au fost pregatite numai subiecte referitoare la Romania, ci si din geografia si istoria altor state membre UE . La geografie, subiectele contin harti sau grafice, iar la istorie, diferite citate.

Subiectul care va trebui rezolvat va fi extras, intr-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, marti, la ora 9.00. Ulterior, prin intermediul postului Radio Romania Actualitati , comisiile de examen vor afla care a fost subiectul ales.

Accesul elevilor in salile de examen se face pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute inainte de inceperea probei. Candidatii nu pot intra la examen cu nici un fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar putea ajuta la examen.

Dupa ce au intrat in sala, elevii nu pot parasi centrul de examen decat dupa minimum o ora si jumatate de la inceputul examenului. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de trei ore.

Pe 2 si 3 iulie, sunt programate examenul din aria curiculara corespunzatoare specializarii si cel din disciplinele din afara specializarii, acestea fiind probe scrise sau practice.

Rezultatele vor fi anuntate pe 5 iulie.

Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea