Social

#elevi #absente #absente elevi #absent online

Absentele elevilor, postate pe internet

Incepand din anul scolar 2013-2014, toate scolile din Romania ar putea fi obligate sa posteze, lunar, pe internet absentele elevilor, a anuntat miercuri ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a precizat ca o astfel de masura este necesara pentru invatamantul romanesc deoarece trebuie acordata o mai mare importanta problemei absenteismului si problemei dialogului cu parintii.

"Este un lucru grav cand un copil nu vine la scoala. Eram in SUA, am lipsit trei zile pentru ca am fost bolnav si au sunat sa ma intrebe de ce lipsesc. Daca in SUA o facultate suna dupa student, de ce in Romania scoala sa nu fie interesata de ce se intampla cu elevii”, a declarat Remus Pricopie.

De asemenea, ministrul Educatiei a explicat ca exista si o serie de fonduri structurale pentru perioada 2014-2015 pentru prevenirea abandonului scolar.

"Fondurile structurale 2014 - 2020 sunt pentru reducerea abandonului scolar si formarea continua, dar, din pacate, la formarea continua avem participare la proiecte de numai doi la suta", a precizat Remus Pricopie.

Sursa foto: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea