Social

#salvare #tren #inghet

A salvat 40 de oameni de la inghet!

Viorel Spinu este salvatorul calatorilor blocati in camp in apropiere de Lehliu. Cu o singura masina a politiei, seful de post i-a transportat pe calatorii care riscau sa inghete in tren .

"Nu mi-am facut decat datoria. Nu puteam sa-i las pe oamenii aceia acolo! Am luat de unul singur decizia, stiind despre situatia lor", a spus eroul de la Lehliu.

Locomotiva trenului Rapid 685 Bucuresti-Constanta, s-a defectat in camp intre localitatile Sarulesti si Lehliu, marti noapte, punandu-le calatorilor viata in pericol.

"Am luat masina politiei si am incercat sa iau cat multi oameni care inghetau acolo. I-am dus la la gara din Lehliu pentru a se mai dezmorti. Am luat si o fetita care a facut o criza de epilepsie in tren . Am dus-o la spital, unde este in afara oricarui pericol", a declarat pentru "Adevarul de Seara", Viorel Spinu.

Multi calatori au avut nevoie de ingrijiri dupa ce au degerat. Cei 200 de calatori au trait momente de groaza in tren. Fara caldura, fara apa, fara toalete, ei au asteptat cateva ore bune sosirea unor ajutoare din partea CFR care nu au venit.

"Am pastrat in permanenta legatura cu sefa de tren care imi spunea ce se intampla. De pe la ora unu si ceva a inceput sa-mi spuna ca e frig si ca oamenii sunt agitati. Vorbeam si cu calatorii. Nu mai aveam stare. Pe la ora trei m-am hotarat sa plec dupa ei", povesteste agentul sef Viorel Spinu, citat de Adevarul.

Batranii, copiii si parintii au fost prioritatile sefului de post, care a reusit sa transporte in doua ore 40 de oameni in gara.

Au ramas uitati in gara

Dupa repararea locomotivei, cei 40 de calatori au fost pur si simplu uitati in gara! Reprezentantii CFR Calatori au declarat pentru Libertatea ca ei nu au nici o vina pentru acest incident, si ca, "probabil, oamenii nu au mai vrut sa urce in tren".

Dupa ce au fost salvati din tren la 3 dimineata, au stat in gara pana la 10, cand au putut sa-si continue calatoria cu un alt tren.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea