Social

#Maria Sadaqat #refuz casatorie #femei Pakistan

Arsa de vie pentru un refuz

Maria Sadaqat, o tanara pakistaneza de doar 19 ani, a murit miercuri dupa ce a fost torturata si arsa de vie in nord-estul tarii, pentru ca a refuzat sa-l ia de sot pe fiul fostului sau patron.

“Ea a fost torturata -n.r. - Maria Sadaqat, apoi arsa de vie. Am dus-o la spital la Islamabad, insa ea a decedat astazi din cauza ranilor suferite”, a declarat miercuri Abdul Basit, unchiul fetei, in fata sectiei de arsi de la Institutul pakistanez de stiinte medicale (PIMS). Tanara avea arsuri pe 85% din corp, conform tribune.com.pk.

Potrivit lui Basit, nepoata sa a fost atacata de patronul unei scoli private unde ea preda si de complici ai acestuia, dupa ce a refuzat casatoria cu fiul lui.

“El era divortat si de doua ori mai in varsta ca ea. Fata i-a refuzat cererea (in casatorie) si si-a dat demisia. In final, ei au atacat-o”, a spus Basit.

Potrivit politiei, tanara a declarat, pe patul sau de moarte, ca a fost atacata de patronul sau si de alte patru persoane. Autoritatile au anuntat ca au arestat un suspect, iar altii sunt dati in urmarire.

In fiecare an, in Pakistan sute de femei sunt ucise de apropiati ai lor sub pretextul ca apara “onoarea” familiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea