Social

#a murit nelu ploiesteanu #nelu ploiesteanu #deces

A murit Nelu Ploiesteanu! Cantaretul era internat la ATI din cauza coronavirusului

Este doliu in lumea muzicala. Nelu Ploiesteanu a murit la Spitalul Floreasca din Capitala, vineri dimineata, 2 aprilie, la vasta de 70 de ani. Acesta fusese internat in urma infectiei cu noul coronavirus.

Anuntul decesului a fost facut de prietenii acestuia, pe retelele de socializare. Cantaretul s-a prezentat la spital in urma cu cateva saptamani deoarece se simtea rau. A fost depistat cu Covid, insa initial a refuzat internare. Ulterior starea acestuia s-a agravat. In momentul in care a ajuns sa fie internat in spital, plamanii cantaretului erau afectati in proportie de 70%.

De mai multe zile se afla internat in stare deosebit de grava in sectia ATI.

Cine a fost Nelu Ploiesteanu

Nelu Ploiesteanu, pe numele sau adevarat Ion Dumitrache, s-a nascut pe 16 decembrie 1950, in localitatea Ciorani din judetul Prahova.

Si-a inceput debutul in muzica de mic copil. La varsta de sase ani canta deja la acordeon si, ulterior, a invatat sa cante si la pian. 

In 1970, s-a mutat in Bucuresti. A cantat ca acordeonist la Teatrul de revista "Ion Vasilescu", avandu-l ca dirijor pe Ion Albesteanu. In 1979 a facut primul turneu in strainatate cu Ansamblul "Mugurelul" (Franta, Italia, Belgia si Olanda). Au urmat turnee in Italia, Spania si Germania.

Dupa 1990 a lansat 18 albume, intre care "Cantece de petrecere Viata n-o poti cumpara" (2001), "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Cantece de odinioara" (2006), "Am iubit si-am sa iubesc" (2007), "Fetele sunt floarea vietii" (2011).

A cantat, intre 1990 si 1998, la "Sarpele rosu" si la restaurantul "Perla" unde canta si in prezent.

Cele mai importante colaborari le-a avut cu actorii Gheorghe Dinica si Stefan Iordache. 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea