Social

A murit George Pruteanu

Lingvistul si omul de televiziune George Pruteanu a decedat aseara la varsta de 61 de ani., anunta RealitateaTV. George Pruteanu a suferit un infarct miocardic .

Istoricul literar, Alex Stefanescu a confirmat in direct la Realitatea TV decesul lui George Puteanu marturisind ca a fost sunat de sotia acestuia care era "deznadajduita".

George-Mihail Pruteanu a fot profesor universitar, politician si critic literar. Dupa Revolutia din anul 1989, a continuat sa lucreze ca jurnalist si critic literar pentru reviste/ziare ca Expres, Evenimentul Zilei, Dilema . Intre 1995 si 1999, el a fost realizatorul unui program zilnic de 5 minute despre folosirea corecta a limbii romane ("Doar o vorba sa-ti mai spun"), emisiune care i-a adus notorietatea.

In 1996 a fost ales ca senator de Constanta al Partidului National Taranesc Crestin Democrat in Senatul Romaniei, dar a demisionat in 1998. In 2000 a fost ales din nou, de aceasta data in Bistrita-Nasaud ca membru al Partidului Social Democrat. In 2003, a demisionat din PSD si s-a alaturat Partidului Romania Mare , candidand pentru Senat din partea Sucevei.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea