Social

#record inaltime #sultan kosen #cartea recordurilor #inaltime

A intrat in Cartea Recordurilor! Iata cum arata cel mai inalt om din lume!

Sultan Kosen este conform Cartii Recordurilor 2015, cel mai inalt om din lume. Turcul masoara nu mai putin de 251 cm. Inaltimea anormala a lui Sultan este cauzata de o tumoare a glandei pituitare.

Desi Sultan nu a putut sa-si termine studiile si a fost nevoit sa se deplaseze cu ajutorul carjelor inca de mic copil. Cu toate acestea, Sultan se considera un om normal si considera ca inaltimea il avantajeaza la treburile casnice precum schimbarea becurilor si punerea perdelelor. Recunoaste insa ca ii este foarte greu sa gaseasca haine pe masura lui.

Potivit mediafax.ro, Sultan Kosen a fost inclus, oficial, in Guinness Book la 25 august 2009, pe cand masura ''doar'' 243 cm. El mai detine si recordul mondial pentru marimea mainilor, de 27,5 cm.

In ultimii 60 de ani, doar opt oameni au fost confirmati ca avand inaltimea de peste 243 cm. Cel mai inalt om din istorie, despre care exista inregistrari oficiale, este americanul Robert Pershing Wadlow din Alton, Illinois. Ultima data cand a fost masurat, la 27 iunie 1940, a avut inaltimea de 2,72 de metri.

Surse foto: news.nationalpost.com, tallsome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea