Social

#etapa a treia vaccinare #conditii vaccinare # vaccinare populatie #populatia romaniei #vaccinare

A inceput vaccinarea populatiei generale! Care sunt conditiile

Campania de vaccinare a populatiei generale a inceput mai devreme decat era anuntat initial. Comitetul pentru coordonarea vaccinarii in Romania a anuntat miercuri ca incepand de astazi, 10 martie, a inceput campania de vaccinare a populatiei generale, in judetele in care rata de incidenta a imbolnavirilor este de peste 4,5 la mia de locuitori. Imunizarea se va face cu serul AstraZeneca.

”In vederea accelerarii campaniei de vaccinare si limitarii efectelor pandemiei, incepand de astazi, 10 martie, se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitatile/municipiile cu rata de incidenta cumulata de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”, a transmis, miercuri, CNCAV, potrivit stiripesurse.ro.

Sursa citata a precizat ca, pe langa cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin, in urmatoarele municipii si localitati: municipiul Alba Iulia (2) – judetul Alba, municipiul Brasov (6) si localitatea Sampetru (1) – judetul Brasov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judetul Cluj , municipiul Petrosani (2) – judetul Hunedoara, municipiul Zalau (2) – judetul Salaj si municipiul Timisoara (14) – judetul Timis.

In municipiul Giurgiu – judetul Giurgiu si municipiul Baia Mare – judetul Maramures vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, in limita locurilor disponibile.

”Astfel, incepand de astazi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa in aceste cabinete, pentru o perioada de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisa se va realiza incepand cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de asteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea si completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare impotriva COVID-19 in Romania”, a transmis CNCAV, potrivit sursei citate.

Capacitatea de vaccinare a fiecarui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Sursa citata a reamintit ca listele de asteptare vor deveni operationale la data de 15 martie.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea