Social

#vaccinare copii #vaccinare #copii # vaccin anticovid #vaccin anticoronavirus

A inceput vaccinarea copiilor intre 5 si 11 ani! Peste 200 de cabinete, disponibile in toata tara

Incepand de astazi, 26 ianuarie, a inceput vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani. Peste 200 de centre speciale pentru vaccinarea copiilor sunt dotate cu toate cele necesare. Imunizarea micutilor se face cu Comirnaty, serul produs de compania Pfizer/BioNTech.

 

Vaccinarea micutilor poate fi facuta cu prezenta directa in cabinetele de vaccinare, nefiind necesara programarea pentru imunizarea copiilor.  Vaccinarea micutilor mai poate fi facuta si in cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

In prezent, in platforma de programare figureaza peste 200 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel national.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de varsta eligibile, scrie Digi 24.

114.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer BioNTech au ajuns marti in Romania. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriana si au sosit pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara, fiind distribuite apoi catre centrele pediatrice.

FOTO: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea