Social

#politist Gabriel Oprea #politist decedat #coloana oficiala Gabriel Oprea #gabriel oprea #Bogdan Gigina

A iesit la iveala “urgenta” lui Gabriel Oprea. Se ducea acasa in seara tragediei

In seara in care politistul Bogdan Gigina, care deschidea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, a murit, deminitarul se indrepta spre casa, dupa cum le-a declarat miercuri ministrul de Interne procururilor, scrie Adevarul.ro.

Datele anchetei deschise de procurori in cazul mortii politistului Bogdan Gigina releva ca demnitarul ar fi avut o intalnire la SRI si se indrepta spre casa in momentul accidentului.

Vicepremierul a mers, miercuri, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru a da prima sa declaratie in dosarul de ucidere din culpa in care este anchetata moartea tanarului politist. De data aceasta, Oprea nu a mai folosit coloana oficiala in traficul aglomerat al Capitalei pentru a onora invitatia venita de la anchetatorilor.


Dupa audiere, care a durat aproximativ o ora, Gabriel Oprea a refuzat sa spuna ce l-au intrebat anchetatorii, invocand interdictia de a da date din ancheta. In schimb, ministrul a repetat ceea ce declarase anterior. “Eram in timpul serviciului, imi faceam datoria. Veneam de la o institutie a statului roman. Am declarat aceste lucruri, nu am voie sa spun mai mult decat am declarat. N-am avut nimic in plus fata de ceilalti ministri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineata pana seara intr-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasari. Si vreau sa stiti ca in toata activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am incalcat legea”, a spus Oprea.

Adevarul.ro mentioneaza ca legea limiteaza explicit deplasarea cu escorta oficiala din partea Politiei a demnitarilor. Doar presedintelele, premierul si sefii celor doua Camere au acest privilegiu. In ceea ce priveste ministrii, acestia beneficiaza de coloana oficiala doar “in situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea