Social

#gripa #senzori #aparat diagnosticare gripa

A fost inventat aparatul care iti arata in doar 5 secunde daca ai gripa

Un grup de cercetatori de la Universitatea Tokyo a inventat un aparat cu ajutorul caruia pot spune in doar cinci secunde daca o persoana are gripa sau o alta boala cronica.

Pentru a fi testata, persoana trebuie sa isi puna mana pe o placa speciala a aparatului si sa stea nemiscata. Pentru a determina diagnosticul, aparatul foloseste trei tipuri de senzori. Acesta masoara, in acelasi timp, si temperatura corpului, pulsul, dar si numarul de inspirari si expirari, totul in doar 5 secunde.

Cercetatorii niponi spun ca rezultatele acestui aparat de diagnosticare a gripei in doar cinci secunde are o precizie foarte mare si nu poate fi pacalit nici in cazul in care se incearca scaderea temperaturii.

47 de persoane au fost testate cu acest aparat dupa ce au luat medicamente ce contin substante febrifuge, iar acesta a fost capabil sa detecteze gripa in 40 de cazuri, in functie de puls si respiratie.

Sursa foto: medicover.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea