Social

#inteligenta #curiozitate #genii #reteta genialitatii

A fost descoperita reteta genialitatii

Publicatia "The Week" a prezentat de curand o analiza inedita, ce arata care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba o persoana pentru a fi considerata geniala. Ceea ce este uimitor insa este faptul ca accentul nu cade pe inteligenta, ci pe capacitatea de munca a acestor persoane pana la epuizare intr-un anumit domeniu.

Potrivit analizei, exista cinci caracteristici ce indica faptul ca o persoana este geniala.

Prima dintre acestea este curiozitatea. Aceasta caracteristica a reiesit dintr-un studiu realizat de psihologul american de origine ungara Mihaly Csikszentmihalyi, de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii din Chicago, in care a intervievat 91 de indivizi exceptionali din diverse domenii, printre care si 14 laureati ai Premiului Nobel.

Astfel, una dintre concluziile la care a ajuns celebrul psiholog este aceea ca "persoanele creative, de succes trebuie sa dispuna din abundenta de doua lucruri: curiozitate si motivatie".

De asemenea, o alta caracteristica a persoanelor geniale este aceea ca accentul nu cade pe educatia superioara, ci pe perseverenta pe care o prezinta aceasta intr-un anumit domeniu.

Conform unor analize, majoritatea geniilor au avut un nivel al educatiei similar abandonului scolar in etapele de invatamant liceal.

Una dintre caracteristicile comune ale geniilor este insa capacitatea uriasa pe care acestia o au in munca in domeniu in care activeaza si care uneori duce la un comportament obsesiv.

Sursa foto: mindsmaster.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea