Social

#Nazaret #copilarie Iisus Hristos #casa Iisus Hristos

A fost descoperita casa in care a trait Iisus in copilarie

De-a lungul timpului s-au facut o multime de speculatii cu privire la locul in care si-a petrecut Mantuitorul copilaria. Cercetatorii sunt acum mai siguri ca niciodata ca au identificat exact casa in care Iisus a locuit in primii ani de viata.

Profesorul britanic Ken Dark sustine ca o locuinta din piatra si mortar, construita pe un deal al Nazaretului si care dateaza din primii ani ai mileniului I, ar fi casa in care a crescut Iisus Hristos.


Sursa foto:dailymail.co.uk

Afirmatia se bazeaza, printre altele, si pe un text redactat in anul 670 de un calugar care a participat la un pelerinaj intr-o biserica crestina din Nazaret si despre care se spunea inca de la momentul respectiv ca ar fi fost construita pe locul casei in care a trait Mantuitorul. In secolul al 12-lea, in timpul Cruciadelor, ruinele cladirii ar fi fost incorporate unui lacas de cult, sugerandu-se tocmai nevoia de a fi protejat acest simbol.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Casa, care este taiata intr-un deal calcaros, are mai multe camere si o scara. Arheologul sustine ca se pastreaza inca una dintre usile originale.

Daca in urma cu 2.000 de ani, Nazaret era o asezare cu cateva zeci de locuitori, astazi e cel mai mare oras arab din nordul Israelului, cu o populatie de circa 65.000 de locuitori.

Sursa foto: .biblewalks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea