Social

#diabet #tinerete #cancer #medicament #psoriazis #alzheimer #parkinson # resveratrol

A fost descoperit medicamentul care te mentine tanar pana la 150 de ani

Cercetatorii au descoperit un nou medicament care are efect antiimbatranire. Este vorba despre o versiune sintetica a resveratrolului, o substanta care se regaseste in vinul rosu.

Potrivit site-ului telegraph.co.uk, cercetatorii de la compania farmaceutica GSK testeaza deja aceasta substanta pe persoane care sufera de diabet sau psoriazis si spun ca imbatranirea nu ar fi tocmai un proces biologic ireversibil.

"Acum cautam sa vedem daca persoanele sanatoase beneficiaza de pe urma tratamentului. Lucrurile sunt promitatoare. Descoperim ca imbatranirea nu este acea afectiune pe care o credeam ireversibila.

Unii dintre noi ar putea trai pana la 150 de ani, dar nu vom ajunge acolo fara cercetari suplimentare", a explicat David Sinclair, profesor de genetica la Universitatea Harvard.

Pe de alta parte unii cercetatori sustin contrariul si sustin ca efectul resveratrolului nu este real, insa, in pofida acestei controverse exista rezultate promitatoare in prevenirea unor boli precum cancerul, diabetul de tip II, Alzheimer, Parkinson, cataracta, osteoporoza, psoriazis, artrita, colita si afectiuni cardiovasculare.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea