Social

#imunitate pe viata #cercetatori belgia #vaccin # vaccin coronavirus

A fost creat vaccinul anti-Covid care ofera imunitate pe viata! Cine il produce si ce spun cercetatorii

Cercetatorii din Belgia au creat un vaccin anti-Covid care ofera protectie pe viata. Vestile sunt cu atat mai imbucuratoare cu cat vaccinul a ajuns deja in faza de testaresi ar urma sa fie distribuit la scara larga din toamna.  

 

Oamenii de stiinta de la Institutul Rega al renumitei Universitati Catolice din Leuven sustin ca vaccinul produs de ei va fi o alternativa viabila la celelalte de pâna acum.

 "Suntem singura echipa din lume care folosim vaccinul impotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca si Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripa pe care-i pun in ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este ca protejeaza si impotriva febrei galbene, iar pentru America Latina si Africa poate fi un bonus. In momentul in care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am inceput sa dezvoltam in doua saptamani, sa initiem vaccinul", sustine Johan Neyts, seful Institului Rega-UCL Louvain, potrivit digi24.ro.

Un alt avantaj al vaccinului produs de Institutul Rega din Belgia este ca vaccinul poate fi transportat la temperaturi de -8 grade Celsius si poate fi pastrat in frigidere obisnuite.  In schimb vaccinul produs de Pfizer trebuie transportat si tinut la temperaturi de -70 de grade, iar cel produs de Moderna, la -20 de grace Celsius.

"Dupa o singura doza, la zece zile dupa aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit ca este eficient total pe animale. Imaginati-va ca daca in China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise si transportate prin Organizatia Mondiala a Sanatatii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, impreuna cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei", a mai spus directorul Institutului belgian., potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea