Social

#tesut musculare #vindecare tesut muscular #cercetatori americani

A fost creat tesutul muscular care se vindeca singur

Cercetatorii americani au reusit sa creeze in laborator un tesut muscular care se poate regenera singur. Tesutul, care este capabil si sa se contracte singur, le ofera o noua sansa celor care sufera de boli care afecteaza muschii.

Cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord sustin ca si-au testat inventia pe soareci, iar rezultatele sunt imbucuratoare. Muschiul obtinut in laborator se contracta puternic si rapid, s-a integrat foarte repede in sistemul muscular al soarecilor si a demonstrat ca detine capacitatea de a se vindeca singur in laborator, dar si in corpul animalului in care a fost transplantat.

Noua tehnica este considerata o descoperire majora, care ii va ajuta pe oamenii de stiinta sa obtina tesuturi musculare viabile in laborator, pentru studierea unor maladii, dar si pentru tratarea pacientilor care au suferit diverse accidente.

Sursa foto: intelligentnutrition.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea