Social

#pusca romaneasca #pusca de asalt #fabrica de arme

A fost conceputa prima pusca de asalt 100% romaneasca

Specialistii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima pusca de asalt la standarde NATO, arma fiind "o conceptie 100% romaneasca", dupa cum a precizat Vasile Crisan, directorul Companiei Nationale ROMARM.

Pusca are calibrul 5,56 X 45 milimetri, respecta standardele NATO si poate fi folosita atat de stangaci, cat si de dreptaci.

Fabrica de la Cugir a finalizat deja zece astfel de arme, care au fost trimise spre testare la Ministerul Apararii nationale.

"Am terminat zece produse. In prezent se afla la MApN, unde arma este supusa unor teste NATO (…) Armele sunt trimise in teatrele de operatiuni unde soldatii nostri, militarii Armatei Romane, desfasoara activitati, misiuni de lupta si le supun unor incercari reale", a declarat directorul general al ROMARM.

Potrivit estimarilor lui Vasile Crisan, productia armelor va debuta, cel mai probabil, in toamna acestui an, prima comanda fiind de 60.000 de unitati, care vor intra in dotarea Armatei Romane.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea