Social

#femeie iasi #asteptare ambulanta #simulare cutremur #victime #ambulanta #iasi

A asteptat ore intregi o ambulanta din cauza simularii de cutremur

O femeie din Iasi a fost nevoita sa astept ore intregi o ambulanta, sin cauza simularii de cutremur. Nu mai putin de 10 apeluri au fost date la 112, insa nicio ambulanta nu s-a deplasat la fata locului.

Localnicii din satul Pietraria, aflat la 15 kilometri de Iasi, sunt revoltati dupa ce o femeie care sufera de depresie a fost gasita dezbracata si cazuta in strada. Cand au sunat la 112 li s-a spus sa mai astepte, pentru ca este in desfasurare o simulare de cutremur.

"Eu am dat telefon la ambulanta, la 112. Mi-a vorbit foarte urat, a zis ca o sa vina cand o sa aiba timp.", a declarat Luca Neculai, un localnic, pentru stirileprotv.ro.

Astfel, cand au vazut ca ambulanta nu mai vine, oamenii au ajutat-o cum au putut pe femeia care ingheta de frig la 4 grade Celsius. Au imbracat-o si au invelit-o cu paturi, iar abia dupa patru ore de la apel si-a facut aparitia si echipajul de pe ambulanta, potrivit libertatea.ro.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta spun ca simularea de cutremur le-a afectat programul. Au fost 220 de apeluri la 112 si au intervenit doar cu zece ambulante, celelalte echipaje participand la exercitiu.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca se fac verificari si ca in mod normal nu avea de ce sa se intample astfel de cazuri, scrie romaniatv.net.

Sursa foto: radiotimisoara.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea