Social

#romania #tv #sondaj

90% dintre romani isi petrec timpul liber in fata televizorului

Cei mai multi romani isi petrec timpul in fata televizorului, nu citesc, nu merg la teatru si nu fac sport. Acestea sunt rezultatele ingrijoratoare ale lui studiu realizat de GfK Romania.

90% dintre romani prefera sa-si petreaca timpul liber in fata televizorului. 60% spun ca nu merg niciodata la evenimente culturare, in cluburi, restaurante sau cinematografe.

Conform studiului citat de Gandul, dupa televizor, distractiile principale ale romanilor sunt cumparaturile, mai ales cele de alimente, si muzica. Trei sferturi dintre romani petrec ore la cumparaturi cel putin saptamanal. Cei mai pasionati de asta sunt tinerii cu varste intre 15-34 ani, necasatoriti, cu venitul pe gospodarie mai mare de 2.000 de lei, care nu au indatoriri casnice .

Cele mai ingrijoratoare statistici se refera la cultura. 39% dintre romani nu citesc niciodata carti, in timp ce 41% cel mult o data pe luna.

Timpul liber este o problema care imparte romanii. Doar 40% dintre romani se declara multumiti de timpul liber , in timp ce restul considera ca au mult timp liber sau prea putin timp liber. Cei care se declara cei mai nemultumiti de timpul lor liber sunt romanii intre 45 si 54 de ani cu studii superioare.

Studiul a fost realizat pe un esantion format din 1098 persoane, in varsta de peste 15 ani, din zona urbana si rurala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea