Social

#job #cariera #locuri de munca

9.000 de locuri de munca disponibile la nivel national

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la nivel national sunt disponibile aproximativ 9.000 de locuri de munca. Cele mai multe se inregistreaza in Capitala si in judetele Cluj, Timis, Iasi, Arges, Bistrita-Nasaud si Brasov.

La polul opus, unde cererea de forta de munca este cea mai mica din tara, se situeaza judetele Mehedinti si Bacau (sapte locuri de munca), Caras-Severin (14 locuri de munca), Suceava (28 de locuri de munca), Salaj (45 de locuri de munca) si Galati (47 de locuri de munca).

Potrivit datelor ANOFM, cele mai solicitate posturi sunt pentru persoanele cu studii medii, profesionale si lucratori calificati. Astfel, la nivel national sunt disponibile 8.171 de locuri de munca, majoritatea pentru confectioner-asamblor articole textile si muncitor necalificat in industria confectiilor.

Pentru somerii cu studii superioare exista inregistrate 781 de locuri de munca, cele mai multe joburi adresandu-se analistilor pentru servicii clienti, programatorilor si inginerilor mecanici.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea