Social

#atentate india #bombay #morti #raniti #turisti ostatici

80 de morti si turisti straini luati ostatici in atacurile din India

Cel putin 80 de persoane au fost ucise miercuri noapte intr-o serie de atacuri care par sa-i fi avut drept tinta pe turistii din capitala financiara a Indiei, Bombay. Canalele de televiziune afirma ca turisti occidentali sunt tinuti ostatici la doua hoteluri de cinci stele, relateaza Reuters.

Potrivit politiei, cel putin 250 de persoane au fost ranite, iar printre ele se afla si un oficial occidental. "Hotelul meu este inconjurat de politie, iar inauntru sunt oameni inarmati", a declarat pentru postul de radio spaniol europarlamentarul Ignasi Guardans, cazat la hotelul Taj Mahal . "

Suntem in contact cu deputati din hotel, unul este in camera, iar celalalt ascuns in bucatarie. Mai este un oficial ranit, e in spital", a spus europarlamentarul. Un alt atac a avut loc la Cafe Leopold, poate cel mai vestit restaurant si loc de petrecere a timpului liber pentru turistii din oras, iar alte atacuri au fost raportate la spitale si in garile feroviare.

Sourav Mishra, reporter Reuters, era cu prietenii la Cafe Leopold cand indivizi inarmati au deschis focul, in jurul orei locale 21.30. Ziaristul a fost ranit si se afla in spital. "Cred ca ii vaneaza pe straini, pentru ca cereau pasapoarte britanice sau americane", a declarat un martor ocular britanic care locuieste in Hong Kong, dar a venit cu afaceri si este cazat la hotelul Taj Mahal, unul dintre cele doua vizate de agresori . "Aveau bombe", a adaugat britanicul.

"Au venit din restaurant si ne-au spus sa urcam la etaj pe scari. Erau baieti tineri, poate de 20 sau 25 de ani. Aveau doua arme", a declarat martorul, cu fata innegrita de fum, la canalul de stiri NDTV. India insangerata India a avut de suferit in ultimii ani de pe urma unor valuri de atentate cu bomba. Pentru majoritatea au fost invinovatiti militantii islamisti , desi politia a arestat suspecti si din randul extremistilor Hindu banuiti ca ar fi in spatele unora dintre atacuri. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea