Social

#operatie Sanador #baietelul mort dupa operatia

8 ore de chin pentru baietelul mort dupa operatia la privat, pentru parinti – o durere vesnica!

Andreea Duta, mama baietelului care a murit intr-un spital privat din Bucuresti, la opt ore dupa ce a suferit o operatie de hernie inghinala. vine cu noi lamuriri privind decesul fiului sau in varsta de 1 an si zece luni.

Mama in varsta de 36 de ani a povestit, pentru „Adevarul”, ca a optat sa-si opereze copilul in clinica privata de frica infectiilor intraspitalicesti din spitalele de stat. Au ajuns sambata la clinica privata si, la scurt timp de la internare, stefan a ajuns pe masa de operatie. Medicul chirurg care l-a operat, care isi desfasoara activitatea si in Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala, nu i-a vorbit mamei de riscuri, sustine femeia. „A spus ca este doar o interventie de rutina”, a marturisit tanara.

In jur de ora 13.00, chirurgul a iesit din operatie si le-a transmis parintilor ca totul este in regula. „Copilul era somnolent, am tot intrebat de ce doarme si de ce nu isi revine din anestezie. Mi-au spus ca totul e normal, sa stau linistita, ca asa isi revin ei mai greu. Anestezista spunea ca i-a dat chiar o doza mai mare de anestezic si ca acesta ar fi motivul pentru care inca e somnoros. Stefan a mai facut o interventie, intr-o alta clinica privata, in ianuarie, si se trezise mai devreme. Dupa ce am semnalat noi ca ceva nu e in regula, au venit toti medicii. Noaptea, copilului i s-a facut rau”, spune Andreea Duta pentru digi24.ro.

Femeia a sunat la 112, spune ca nu mai avea incredere in asistentele pe care le rugase toata ziua sa aiba grija de copilul ei. Echipajul salvarii care a intervenit n-a mai putut face nimic pentru baietel.

Rezultatul autopsiei

“Soc hemoragic”, aceasta este cauza mortii baietelului de nici doi ani operat la spitalul clinic Sanador din Capitala.

Este rezultatul preliminar al autopsiei facute marti la Institutul de Medicina Legala. Potrivit specialistilor, copilul a sangerat intern pana a murit.

Verificarile facute pana acum la spitalul privat arata ca mai multi doctori au mers sa il vada in toata aceasta perioada, dar au consemnat in fișe ca starea generala este satisfacatoare.

In acest moment cazul lui Stefan este anchetat de procurori, dar si de Colegiul Medicilor.

Parintii cer suspendarea licentei spitalului

„Ministrul Sanatatii trimite DSP sa vada daca e curat, stim si noi ca e curat. Astazi, avocata noastra a facut o cerere ca sa se suspende licenta Sanador, vrem sa vedem daca in practica, nu pe hartie, hartiile sunt impecabile, sunt de acord.

Vreau sa vad daca in practica oamenii astia sunt in stare sa faca fata procedurilor de urgenta, sa faca fata complicatiilor care apar dupa operatie, nu fac fata. Oamenii astia nu stiau ce sa faca in primele minute, s-au pierdut minute, secunde, ei nu stiau ce sa faca, asta trebuie sa se stie ca nu stiau ce sa faca.

Erau niste asistente, dupa aia au venit doua doctorite de garda, le tremurau mainile, nu gaseau nimic, nu le mergea oxigenul din perete, nu aveau cu ce sa intubeze. Incepusera procedurile de resuscitare, a venit o doctorita din terapie, care incepuse sa urle la ele, ca nu au facut ce trebuie, ca nu au pus perfuzii, era totul un haos. SMURD-ul a venit repede si au preluat ei procedura de resuscitare”, a mai spus femeia.

Ce spune spitalul 

Reprezentantii spitalului Sanador au dat publicitatii un comunicat in care au precizat:

“Conform documentatiei medicale avute la dispozitie precum și declaratiilor medicilor implicati, rezulta ca au fost respectate intocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afectiunilor respective și simptomatologiei ulterioare interventiei chirurgicale”.

“Mentionam inca o data ca este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar pana la finalizarea de catre INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibila insinuarea existentei unei culpe in sarcina Spitalului Clinic Sanador”.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea