Social

#autoritati franceze #migranti #jungla de la calais #calais #franta

8.000 de migranti, evacuati din "Jungla" de la Calais, de autoritatile franceze

Aproximativ 8.000 de migranti sunt evacuati din "Jungla" de la Calais, aici fiind cea mai mare tabara de refugiati din nordul Frantei. Acestia sunt urcati in autorcare de catre autoritatile franceze pentru a fi transportati spre noile centre de primire de pe teritoriul Frantei.

"Jungla" de la Calais, imensa tabara de migranti improvizata in nordul Frantei, va fi evacuata incepand de luni, cu speranta de a pune capat acestui simbol al esecului Uniunii Europene in fata crizei migratorii, comenteaza France Presse.

Inca din zorii zilei, autocare ii vor transporta spre centre de primire, raspandite pe intreg teritoriul Frantei. Circa 1.250 de politisti si jandarmi au fost mobilizati pentru a asigura desfasurarea fara incidente a operatiunii.

"Noi speram toti sa mergem in Regatul Unit, dar asta s-a terminat acum", spune un ethiopian de 30 de ani. "Dar, pe de alta parte, evacuarea este binevenita pentru ca acest loc nu este confortabil pentru nimeni", adauga el, potrivit stirileprotv.ro.

Din cauza insecuritatii si a exasperarii populatiei locale, tabara de la Calais devenise un fel de abces social, otravind dezbaterea in jurul imigratiei si suscitand tensiuni intre Paris si Londra. La sfarsitul lunii septembrie, guvernul socialist a anuntat desfiintarea ei.

Sursa foto: rt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea