Social

#Hiroshima 75 de ani #atac Hiroshima #hiroshima #atac nuclear #bomba nucleara

75 de ani de la atacul nuclear de la Hiroshima

Au trecut 75 de ani de la atacul nuclear de la Hirosima, in urma caruia peste 140.000 de persoane si-au pierdut viata.

Japonia a adus un omagiu victimelor. La eveniment au participat aproximativ 880 de persoane, inclusiv supravietuitori ai bombardamentelor, prim-ministrul Shinzo Abe si reprezentanti din peste 80 de tari.

Dezastrul de la Hiroshima

In data de 6 august 1945, bombardierul american  Enola Gay a lansat deasupra Hiroshimei bomba atomica „Little boy”, care a dus la moartea instantanee a zeci de mii de persoane.

In data de 9 august 1945, o alta bomba atomica a distrus orasul Nagasaki din sud-vestul Japoniei, unde au murit aproximativ 74.000 de oameni.

Pana la sfarsitul anului 1945, aproximativ 140.000 de persoane, inclusiv zeci de mii de coreeni si persoane de alta nationalitate au murit din cauza bombardamentului si a efectelor sale ulterioare.

Cele doua bombe aveau o putere distructiva fara precedent pentru acea vreme. Japonia a ingenuncheat pe 15 august 1945, imparatul Hirohito anuntand capitularea in fata Aliatilor, marcand astfel sfarsitul Celui de-al Doilea Razboi Mondial.

ONU cere distrugerea tuturor armelor nucleare

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut eliminarea totala a armelor nucleare, la comemorarea a 75 de ani de la atacul american cu bomba asupra orasului japonez Hiroshima, informeaza joi dpa.

“Statele care detin arme nucleare isi modernizeaza arsenalele si dezvolta arme noi si periculoase. Riscul ca armele nucleare sa fie utilizate in mod intentionat, din greseala sau calcule gresite, este prea mare pentru ca astfel de tendinte sa continue. Singura modalitate de a elimina in totalitate riscul nuclear este eliminarea totala a armelor nucleare”, a declarat Guterres, seful ONU.

Sursa: stirileprotv.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea