Social

#asigurare obligatorie #amenda #asigurare casa

500 lei amenda pentru cei care nu isi asigura casa

Proprietarii care nu isi vor asigura casele sau apartamentele risca o amenda de pana la 500 lei, conform legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor. 

Legea 260/2008 intra in vigoare la 1 ianuarie 2010, moment in care primarii sau persoanele imputernicite vor putea aplica sanctiuni sub forma de amenda de la 100 lei pana la 500 lei celor care nu si-au asigurat locuinta.

Marius Bulugea, directorul general in cadrul Directiei Generale de Reglementari si Autorizari asigurari obligatorii a CSA, si-a exprimat ingrijorarea pentru gradul mic de acoperire a asigurarii obligatorii. In primul an in care legea intra in vigoare, doar 30-40% din locuinte vor fi asigurate, a explicat el pentru Cotidianul.

In Romania exista 8,4 milioane de locuinte, dintre care 60-70% sunt contruite din beton armat, iar restul din caramida nearsa. Plafonul pentru casele de tip A (beton armat) merge pana la despagubiri de 20.000 de euro, in timp ce pentru locuintele tip B, asigurarea va plati maxim 10.000 euro. Persoanele care beneficiaza de ajutor social vor fi scutite de asigurarea obligatorie. 

Asigurarea facultativa a locuintei poate fi incheiata doar pentru sume care depasesesc asigurarea obligatorie sau pentru riscuri care nu sunt incluse in aceasta. Despagubirea in cazul contractarii unei asigurari obligatorii si a uneia facultative se va face mai intai din cea obligatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea