Social

50 de euro pentru obiecte electrocasnicele care consuma multa energie

Persoanele fizice care isi inlocuiesc euro la cumpararea altor aparate noi, dar sumele vor fi disponibile doar pentru cateva zeci de mii de cetateni.

Ministrul de Finante a declarat astazi ca “plafonul va fi stabilit de Guvern in perioada urmatoare. Scopul este reducerea cheltuielilor pentru a creste competitivitatea de ansamblu a societatii romanesti, care ar permite relocarea unor resurse importante pentru zone investitionale", insa cel mai probabil aceste stimulente vor fi acordate de la sfarsitul acestui an sau inceputul anului 2009.

Declaratia a fost facuta intr-o conferinta de presa desfasurata astazi la minister. Intrebat daca acest bonus nu va creste deficitul comercial al Romaniei, Vosganian a negat, sustinand ca deficitul este generat de importurile de energie.

Ministrul a afirmat ca intensitatea energetica face ca produsele romanesti sa fie mai scumpe pe pietele externe, ceea ce face tara noastra mai putin competitiva pe piata externa.

Statul roman a mai lansat astfel de programe, care ii incurajau pe romani sa ofere obiectele electrocasnice vechi, beneficiind astfel de o reducere la obiectele noi pe care intentionau sa le achizitioneze.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea