Social

# cumparaturi pandemie #cumparaturi online #restrictii #pandemie

5 sfaturi utile pentru a trece din nou printr-o toamna cu restrictii

Pandemia determina emotii si incertitudini, resimtite difert de la o persoana la alta. Daca unii accepta usor situatia si se adapteaza rapid restrictiilor ce se impun, altii sunt ceva mai tematori, iar parcursul prin toate limitarile este ceva mai dificil.

Daca si tu esti una dintre persoanele care se incadreaza in cea de-a doua categorie, iata cateva sfaturi utile pentru a trece mai usor peste urmatoarea etapa cu restrictii:

 1. Opteaza pentru cumparaturi online

La momentul de fata, majoritatea produselor pe care le gasesti in magazinele fizice le poti achizitiona din mediul online. Fie ca ai nevoie de produse pentru curatenie, articole de imbracaminte si incaltaminte, obiecte de mobilier, articole pentru igiena, fie de alte tipuri de produse, ai posibilitatea de a le achizitiona din mediul online, uneori la preturi mai mici sau la diverse pachete promotionale. Magazinele online dispun de servicii de curierat prompte si ofera diverse beneficii pentru toti clientii. Cumparaturile online iti ofera numeroase avantaje (livrare rapida, plata online cu cardul sau in rate, timp redus, mai multe magazine, etc.) si sunt mai sigure. 

 2. Fa-ti o rezerva de masti

In spatiile inchise, masca este in continuare obligatorie. Pentru a fi pregatit de urmatorul val de restrictii, ar fi bine sa-ti faci o rezerva de masti, pe care sa le utilizezi de fiecare data cand intri in contact cu alte persoane, chiar si in spatiile deschise. Preventia este cea mai buna metoda prin care poti tine la distanta virusul. 

 3. Mergi la cumparaturi mai rar

Daca pana acum aveai obiceiul de a merge la cumparaturi o data la 3-4 zile, ar fi bine sa limitezi vizitele la supermarket la cel mult 3 pe luna. Poti pune pe o lista necesitatile si sa cumperi intr-o cantitatea mai mare produsele de care ai nevoie. Pe cele perisabile le poti tine la frigider, in congelator sau le poti conserva in alte moduri.

 4. Regandeste lista de activitati

In cazul in care viitoarele restrictii scurteaza lista activitatilor, jocurile de socializare sunt o metoda prin care sa-ti petreci timpul liber intr-un mod armonios cu familia sau prietenii apropiati. De asemenea, poti face o lista de filme nou aparute pe care sa le vizionati impreuna, sa gatesti retete noi, sa descoperi noi pasiuni sau sa faci mai mult sport. 

 5. Stabileste si respecta o rutina

Rutina cuprinde toate activitatile pe care le ai pe parcursul unei zile. Ar fi bine sa fii ceva mai organizat decat de obicei, sa stabilesti din timp urmatoarele actiuni si cum le poti efectua in conditii de maxima siguranta, atat pentru tine, cat si pentru cei din jurul tau. 

Chiar daca restrictiile aduc neplaceri, sunt necesare pentru siguranta tuturor. Pentru a trece mai usor peste ele, incearca sa fii mai optimist, sa pui in practica sfaturile de mai sus si sa cauti noi variante potrivite pentru tine de a-ti petrece timpul liber. Fiecare om isi dicteaza propriul drum. Prin urmare, nu ar trebui sa te lasi influentat sau afectat de factorii externi. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea