Social

#masina second-hand #cumparare masina second hand

5 sfaturi utile pentru a cumpara o masina second hand sau noua

Cumpararea unei masini este un moment inevitabil pentru majoritatea dintre noi. Deoarece vorbim despre o achizitie importanta, probabil a doua ca valoare din viata, dupa casa, este recomandata gasirea celei mai bune oferte si economisirea unor sume cat mai mari. Respectarea urmatoarelor sfaturi te va ajuta sa te descurci cat mai bine in aceasta incercare si sa reduci stresul aferent achizitionarii unui vehicul nou sau uzat.             

1. Analizeaza bine cele doua optiuni masina noua - masina second-hand

Discutia despre care dintre cele doua variante este mai buna este una fara un raspuns castigator. Fiecare varianta are argumentele proprii, astfel incat ramane doar la latitudinea ta sa faci cea mai potrivita alegere. Cumpararea unei masini second-hand este considerata de multi drept cea mai buna modalitate de a economisi bani atunci cand cumperi o masina. Argumentul din spatele acestei idei se refera la faptul ca masinile noi se depreciaza considerabil chiar din clipa in care ai iesit pe usa reprezentantei auto.

Pe de alta parte, cumpararea unei masini second hand nu este intotdeauna cea mai buna varianta din punct de vedere financiar. Preturile masinilor uzate depind foarte mult de cerere si oferta, care poate varia in functie de factori imprevizibili.

Indiferent de varianta pe care o alegi, verifica oferta de masini Mercedes Benz in Targu Mures, mai ales daca intentionezi sa obtii un vehicul pe termen mediu spre lung. Cea mai mare parte a deprecierii unei masini are loc in primii cinci ani, dupa care costul net scade semnificativ.

2. Solicita un drive test

Indiferent ce tip de masina alegi sa cumperi, testarea ei la volan este cel mai bun mod de a sti daca ai ales marca si modelul potrivit pentru tine. In cazul unei masini second-hand este, de asemenea, o modalitate buna pentru a evalua starea in care se afla. Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le verifici la masina pe care o alegi:

  • Este usor sa intri si sa iesi din masina, fa se te lovesti la cap sau sa fie nevoie sa te apleci prea mult?
  • Ai destul spatiu atunci cand esti la volan? Pozita este una confortabila?
  • Poti regla scaunele astfel incat sa ai cea mai buna vizibilitate? Verifica si oglinzile laterale si cea retrovizoare.

3. Verifica istoricul masinii

Este o recomandare utila pentru masinile second hand. Este singura varianta pentru a afla informatii vitale despre masina, cum ar fi daca a fost implicata in accidente, daca a avut parte de reparatii si cat de complexe au fost acestea, dar si numarul real de kilometri. Majoritatea masinilor vandute de dealeri seriosi detin acest istoric auto, iar daca nu poti sa obtii asa ceva pentru masina pe care ti-o doresti, mai bine te orientezi spre alta.

4. Pretul poate fi negociat

Chiar daca alegi o masina noua ori una second hand, nu accepta din prima pretul propus de vanzator. Acesta are niste marje destul de mari incluse in valoarea respectiva, cu care poate reveni catre tine, astfel incat pretul sa fie cat mai avantajos cu putinta.

5. Verifica masina

In cazul unei masini second hand, solicita o verificare la un service agreat de tine, astfel incat sa afli care este starea reala a masinii. Un mecanic in care ai incredere iti poate spune daca masina are nevoie de investitii majore pentru a putea fi utilizata in siguranta, ori poate fi folosita inca din clipa in care ai semnat actele. Inspectia masinii inainte de cumparare este o cheltuiala pe care va trebui sa o suporti tu, dar este o investitie mai mult decat necesara. Doar in acest mod poti afla daca esti pe punctul de a incheia o afacere profitabila pentru tine sau esti gata sa arunci o suma importanta de bani pe o masina care este buna doar pentru fiare vechi.

Sursa foto: piqsels.com         

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea