Social

#firma inchirieri masini # inchirieri masini

5 aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand apelezi la o firma de inchirieri masini!

Inchirierea masinilor este din ce in ce mai simplificata si mai comoda. Desi implica multa responsabilitate atat din partea clientului cat si a companiei, sunt tot mai multe persoane care au descoperit avantajele inchirierii unui autoturism. Rent a car Bucuresti - EvoGo ti-a pregatit o lista cu sfaturi utile care sa te ajute sa eviti mai multe situatii neplacute.

Determina cat mai exact ce masina vrei sa inchiriezi

Inainte de a cauta firma de inchirieri auto potrivita este bine sa stii macar orientativ ce tip de masina cauti. Atunci cand pleci in concediu cu familia si ai multe bagaje vei avea nevoie de un SUV sau de un vehicul mare. In cazul in care vrei sa faci economie atat la inchiriere, cat si la combustibil, este recomandat cel mai mic autoturism disponibil. Marimea insa nu este singurul lucru pe care trebuie sa il luati in calcul. In cazul in care cauti o masina prietenoasa cu mediul, sau una cu transmisie automata, exista si aceste optiuni. Dupa ce ai determinat tipul de masina dorit, poti trece la cautarea firmei potrivite pentru tine.

Ce sa faci inainte de a inchiria o masina?

In primul rand este foarte important sa analizezi cu atentie oferta existenta pe aceasta piata: varietatea masinilor si preturile, companiile disponibile si toate ofertele speciale existente. Fa o lista cu toate companiile care te intereseaza! Acum, trebuie sa o gasesti pe cea care ti se potriveste cel mai bine in functie de toate exigentele pe care le ai. Pentru inceput poti consulta pretul pentru optiunile suplimentare, daca ai intentia de a opta pentru ele. In categoria optiuni suplimentare intra: scaunul copilului, soferul, lanturile si cauciucurile speciale, etc.
Afla de la bun inceput care este varsta minima pentru care este permisa inchirierea unui autoturism. Varsta poate varia in functie de politica firmei de la care inchiriezi. Tot la acest pas este important sa determini exact care este valoarea depozitului initial, a garantiei percepute de firma de inchirieri masini si sa verifici care sunt metodele de plata acceptate precum si toate documentele necesare pentru a putea inchiria masina dorita.

Facand toate acestea vei avea certitudinea ca ai gasit exact compania rent a car care ti se potriveste si cu care vei putea colabora mult timp de acum incolo.

Va trebui ca de la bun inceput sa stii pe ce perioada urmeaza sa inchiriezi masina, insa indiferent de durata, iti recomandam sa apelezi la companii cunoscute precum firma de inchirieri masini Bucuresti -EvoGo pentru ca vei beneficia de cele mai mici preturi. Altfel, te poti trezi cu taxe ascunse sau diferite probleme la recuperarea garantiei depuse.

Pentru a obtine cel mai mic pret poti intreba ce reduceri primesti daca inchiriezi autoturismul pe perioade mai lungi, sau mai des.

Inainte de a face o rezervare online poti cauta cupoane pe internet si coduri promotionale pe care le poti atasa rezervarii (uneori pot ajunge pana la 20% din costurile totale de inchiriere)

Daca nu ai facut asta deja, poti lua in calcul si inscrierea in programele de fidelitate ale companiei rent a car. Ele variaza insa: majoritatea sunt gratuite si ofera o gama vasta de privilegii in momentul in care ridici masina, deci vei avea si reduceri, sau poti beneficia de un upgrade gratuit pentru o masina dintr-o clasa superioara.

Ce trebuie sa faci cand semnezi contractul cu firma de inchirieri masini?

Pentru ca este vorba despre un contract pe care iti vei pune si tu semnatura, este important sa citesti fiecare pagina. Cand citesti actul este bine sa verifici daca toate conditiile discutate in momentul rezervarii corespund cu ceea ce scrie in contract. Inainte de a semna iti recomandam sa verifici starea in care se afla masina si nivelul de combustibil alaturi de un reprezentant al companiei si sa faci fotografii autoturismului. De asemenea, iti recomandam sa te asiguri ca procesul verbal de predare-primire a fost semnat si de un reprezentant al companiei.

Daca faci o rezervare online, iti recomandam sa citesti si in acest caz termenii si conditiile inainte de a finaliza rezervarea. In cazul in care rezervarea este telefonica, iti recomandam sa intrebi operatorul despre toate restrictiile. Este important sa intelegi toate conditiile stipulate in contract si afla de la bun inceput daca exista penalizari pentru intarzierea la preluare sau la predare, daca sunt taxe in plus pentru un sofer suplimentar si daca numele acestuia va fi trecut in contract.

Pentru inchirieri de tipul one way va fi bine sa stii inca de la inceput care sunt taxele de predare. Uneori ele pot fi foarte mari. Pastreaza intotdeauna numarul de confirmare al rezervarii. Atunci cand masina este inchiriata din aeroport ofera companiei toate detaliile in legatura cu ora de aterizare si cu zborul. Acest lucru te ajuta in momentul in care avionul tau intarzie.

Ce trebuie sa faci cat timp masina se afla la tine?

In situatii neprevazute cum ar fi accidentul sau furtul va trebui sa contactati rapid firma de inchirieri auto. Iti recomandam sa parchezi masina doar in spatiile special amenajate. De asemenea, este important sa respecti regulile de circulatie si sa nu consumi substante care iti pot afecta concentrarea in timp ce conduci.

In cazul in care primul drum pe care il faci este pana la hotel, poti utiliza initial mijloacele de transport in comun. Vei economisi o zi de inchiriere! In momentul in care ai nevoie sa mergi cu masina in aceeasi zi in care aterizezi, poti alege sa nu o ridici direct din aeroport. Daca masina este preluata din oras vei putea evita taxele de aeroport care in unele cazuri pot fi semnificative.

Inainte de porni la drum va trebui sa analizezi foarte atent ca masina sa nu fie lovita, sau sa aiba zgarieturi. De asemenea, verifica luminile si kilometrajul. Acum ai ocazia de a spune tot ce ti se pare in neregula!

Ce trebuie sa faci cand predai masina?

In primul rand este important sa respecti toate prevederile contractuale care fac referire la ora, data si locatia unde trebuie sa returnezi masina. Verifica in ce stare se afla masina si nivelul de combustibil alaturi de un reprezentant al companiei de inchirieri. Iti recomandam, de asemenea, sa pastrezi chitantele, facturile si contractul de inchiriere, si chiar fotografiile facute pentru cazul in care apar neintelegeri.

La returnare, umple rezervorul. Cel mai bine ar fi sa eviti benzinariile aflate langa aeroport pentru ca au preturi mai mari. Desi pare ciudat, returnarea autovehiculului inchiriat mai devreme poate sa te coste in unele cazuri. Va fi nevoie de o taxa de returnare in avans sau se va schimba structura preturilor si va trebui sa achiti diferenta. Nu uita ca si returnarea cu intarzieri costa. Sunt foarte multe companii rent a car ce ofera o anumita perioada de gratie, care de cele mai multe ori consta in 30 de minute intarziere pana la aplicarea taxelor suplimentare.

Inainte sa predai masina este bine sa verifici daca ai luat tot ce trebuia din ea. Nu uita nici de portbagaj! Printre toate obiectele pierdute, cele mai intalnite sunt ochelarii de soare, telefoanele si umbrelele. Stai langa agentul de la firma de inchirieri atunci cand inspecteaza masina si da-ti acordul legat de eventualele pagube semnalizate. Citeste contractul foarte atent pentru a fi la curent cu toate taxele si incearca sa te asiguri ca de pe card iti este luata suma corecta.

Iti recomandam sa nu semnezi contracte cu firme care nu par a fi de incredere, sau daca preturile ti se par foarte mici comparativ cu ale competitorilor din acest domeniu. Este important sa verifici cu foarte mare atentie profilul firmei si sa te documentezi inainte de a decide sa inchiriezi. Speram ca aceste informatii te vor ajuta sa inchiriezi in cele mai bune conditii masina dorita. Pentru inchirieri auto la cele mai mici preturi, click AICI!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea