Social

#alocatie copii # ajutor nou nascut #natalitate ue #natalitate

5.000 de euro pentru fiecare copil nascut

Un primar dintr-o localitate din Portugalia a avut o idee inedita pentru a incuraja cresterea natalitatii: ofera 5.000 de euro pentru fiecare familie care aduce pe lume un copil.

Masura a fost luata pentru a incuraja natalitatea, care, la acest moment, este cea mai scazuta din Uniunea Europeana. Primarul considera ca astfel parintii nu vor mai amana momentul largirii familiei, intrucat ajutorul va acoperi primii trei ani de viata ai copilului. De altfel, acesti bani sunt oferiti separat de alocatia prevazuta de stat.

Reactiile pozitive nu au intarziat sa apara, multi localnici declarand ca masura i-a facut sa se razgandeasca in ceea ce priveste amanarea conceperii unui copil, drept dovada ca numarul copiilor nascuti in 2015 il va depasi pe cel al nou-nascutilor din 2014. Autoritatile au anuntat ca masura s-ar putea extinde la nivel national.

Saracia sau grija zilei de maine sunt principalele motive pentru care familiile amana nasterea. Medicii avertizeaza insa ca, odata cu inaintarea in varsta a parintilor, scade fertilitatea si sarcina ar putea fi marcata de diverse probleme si riscuri. 

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea