Social

37% din populatia UE nu are habar sa utilizeze un computer

O mare parte dintre europeni nu au habar de notiunile de baza de utilizare a calculatorului. Potrivit unui studiu Eurostat 37% din populatia tarilor membre UE cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani nu stie sa utilizeze un computer , in document fiind de asemenea evidentiate si discrepantele majore in functie de varsta, tari si nivel de educatie. In Grecia spre exemplu, 65% din populatia tarii nu stie sa utilizeze un computer, in Italia 59% iar Cipru si Portugalia 54%. Situatia se schimba radical in randul tarilor nordice unde spre exemplu in Suedia 90% din populatie stie sa utilizeze un computer. Procentul celor care nu au notiuni informatice este mai crescut in randul batranilor si somerilor. 65% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 55 si 74 de ani nu au pus niciodata mana pe un computer, insa si aici exista diferente mari, spre exemplu aproape jumatate din batranii din Luxemburg si Danemarca utilizand computerul in timp ce in Grecia procentul e de doar 10%. Romania se situeaza cam in media europeana la capitolul utilizatorilor de computere. Potrivit unui studiu al Fundatiei pentru o calculator in timp ce la oraseni procentul e mai mare-30%. (Sursa: Hotnews)
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.