Social

#vaccinare bebelusi #lipsa vaccin #vaccin Hexacima #bebelus #vaccin

36.000 de bebelusi risca sa se imbolnaveasca grav! Nu mai sunt vaccinuri

Peste 36.000 de bebelusi din Romania sunt in pericol. Vaccinurile pentru imunizarea acestora impotriva unor boli grave nu se mai gasesc in cabinetele medicilor de familie si nici in farmacii.

Vaccinul Hexacima - folosit pentru imunizarea bebelusilor impotriva hepatitei B, poliomielitei, difteriei, tetanosului, tusei convulsive si a catorva tipuri de infectii respiratorii – nu se mai gaseste de ceva timp in lanturile farmaceutice din tara. Farmacistii sustin ca nu mai au de mult pe stoc acest vaccin.

Vaccinul Hexacima trebuie facut de toti bebelusii la varsta de doua, patru si 11 luni.

Criza vaccinului a inceput in momentul in care producatorul a refuzat sa-l mai livreze. Au trecut deja cateva luni de la data in care acestia au refuzat livrarea vaccinului in Uniunea Europeana.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au gasit inca o solutie, insa spun ca spera sa gaseasca o rezolvare cat mai curand, potrivit libertatea.ro.

In acelasi timp, medicii de familie sunt de parere ca singura solutie este rezilierea contractului cu firma producatoare si semnarea unui nou contract cu o alta firma care produce vaccinul Hexacima.

Sursa foto: copilul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea