Social

3000 de politisti vegheaza traseul Tortei Olimpice in Buenos Aires

Torta Olimpica isi incepe vineri traseul in Buenos Aires . Pentru a preveni incidentele care au umbrit traseul tortei in Europa, autoritatile argentiniene au mobilizat peste 3.000 de politisti care sa asigure securitatea.

Torta olimpica a fost escortata de la aeroport pana la un hotel din Buenos Aires. Este pentru prima oara cand simbolul Olimpiadei ajunge in capitala Argentinei. Autoritatile s-au pregatit ca la carte pentru acest eveniment istoric. Sarbatoarea ar putea fi insa umbrita de protestele anti-China.

Desi organizatiile pro Tibet au promis ca manifestatiile vor fi pasnice, masurile de securitate impuse sunt severe. Au fost mobilizati peste 3.000 de politisti pentru a evita incidentele din Londra sau Paris, cand flacara olimpica a fost stinsa. Celebrul fotbalist argentinian, Diego Maradona e primul care va purta torta olimpica. Iar traseul de aproape 13 kilometri se incheie cu fosta campioana de tenis, Gabriela Sabatini.

Nu doar protestele ar putea strica planurile organizatorilor. Vremea la Buenos Aires se anunta ploioasa. Dupa ce a strabatut continentul american, torta olimpica este asteptata in Africa. Parlamentul European a adoptat o rezolutie in care cere liderilor europeni sa ia in considerare boicotarea Olimpiadei in cazul in care nu este reluat dialogul intre autoritatile chineze si liderul spiritual tibetan, Dalai Lama .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea