Social

#criza alimentara #imparte.ro

3 sfaturi sa te protejezi de criza alimentara

Citim nenumarate stiri privind problema unei viitoare crize alimentare globale aparute inca din prima luna a anului 2011.

Oricine s-ar uita la statistici, ar fi de acord ca procentele afisate duc spre o posibila criza alimentara . Romania se afla pe locul 12 in lista celor 20 de state expuse la o criza alimentara, cu cheltuieli pentru hrana de 49,4% si exporturi de alimente de -1,1% din PIB.

Modalitatile individuale de a ne proteja de criza alimentara pot fi evidente pentru unii dintre noi, dar multi cred ca acestea sunt greu de indeplinit. Dimpotriva, iata 3 sfaturi simple sa te protejezi de viitoarea criza alimentara.

 

1  Magazia de alimente

 

Fiecare dintre noi ar trebui sa aiba o rezerva in magazia  de alimente. In aceste timpuri, acorda mai mult atentie propriei magazii de alimente, decat economiilor banesti pe care le pui deoparte in fiecare luna.

Incepe prin a cumpara produse la conserve, mancare uscata si alte alimente esentiale pentru depozitare de fiecare data cand te duci la magazin. De asemenea, fii atent cand apar cupoanele de reduceri si promotii din supermarket -uri. Vei putea folosi cupoanele cand revii la magazin. Producatorii ofera astfel de cupoane tocmai pentru a atrage consumatorii pentru a le incerca noile produse. Ia in considerare si cardurile de fidelitate pe baza carora poti beneficia de promotii la alimentele din magazin. Astfel, consumatorii loiali sunt rasplatiti cand acumuleaza un numar de puncte pe cardul respectiv. Pastreaza bonurile si participa la tombole si concursuri.

Pune la cale un plan de depozitare – alimente depozitate recent si alimente mai vechi – astfel incat sa rotesti alimentele odata ce le consumi. Este de preferat sa faci rost de cutii pentru a depozita cantitatea mare de alimente uscate, si fii sigur ca ai in gospodarie si etichete pentru a inscriptiona data de depozitare a alimentelor. In afara de produsele alimentare de baza precum orezul, fasolea sau conservele, sunt importante si alte produse ce pot fi pastrate precum sarea, uleiul, zaharul, dulceturile, compoturile si cafeaua.

 

2  Cumpara cu masura

 

In continuare, amintesc faptul ca atunci cand mergi la cumparaturi, trebuie sa cumperi cu masura si sa compari produsele intre ele. Cand cumperi produse alimentare compara marcile, ingredientele, locul fabricatie, cat si aporturile nutritionale. In cazul in care nu ai o alegere mai buna, nu te simti vinovat ca ai cumparat produsul cel mai ieftin. Si un alt sfat rapid: in timp ce iti faci cumparaturile in supermarket-uri, profita de promotiile la produsele care pot fi degustate. Nu strica sa gusti ceva pe gratis din cand in cand.

 

3  Produ propria ta mancare

 

Daca poti sa incepi sa produci singur mancarea, ar trebui sa incepi sa te gandesti serios la aceasta posibilitate, pe masura ce resimti criza alimentara. Daca spatiul iti permite si locuiesti la casa, poti sa incepi din primavara sa cultivi rosii, salata verde sau varza, atat cat iti permite gradina. Cu aceasta ocazie poti sa-ti faci rezerve de seminte, pentru ca daca nu stiai, semintele au fost o sursa viabila pentru multe civilizatii din trecut.

Citeste articolul pe Imparte.ro - Cum sa donezi inteligent

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea