Social

#romania #obezi #fructe #legume

25% dintre romani sunt obezi

Afectiunile de care risca sa sufere o mare parte a populatiei din Romania, respectiv diabetul, bolile de inima si cancerul, dupa cum arata rezultatele Programului de Evaluare a Starii de Sanatate , au stransa legatura cu kilogramele in plus.

Tot mai multi romani se ingrasa pentru ca adopta un stil de viata occidental. Medicii apreciaza ca aproape 50% dintre romanii adulti au probleme cu greutatea (constientizate sau nu), 25% sunt obezi si doar 1% dintre ei urmeaza un tratament supravegheat medical pentru aceasta problema.

Medicii de la Federatia Romana de Diabet, implicati in campania Reductostart, sustinuta de compania Abbot Laboratories, atrag atentia ca in Romania a inceput sa se manance mult, prost, neregulat, iar oamenii nu constientizeaza riscurile la care se expun. „Am devenit o tara care se ingrasa de la un an la altul!“, avertizeaza Aurelian Ranetti, endocrinolog la Spitalul Militar din Bucuresti.

Continuarea in Evenimentul Zilei


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea