Social

#furaje #lapte #ferme #aflatoxina

25 de ferme au probleme in scandalul laptelui

Dintre cele peste 700 de ferme de lapte verificate de autoritati, doar la 20-25 dintre ele au fost identificate probleme legate de aflatoxina, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit oficialului, citat de Mediafax, cazurile sunt izolate. "Am identificat toate fermele cu probleme. Sunt cazuri izolate. Problema aflatoxinei nu putea fi ignorata pentru ca este o problema reala, care a existat in Romania, dar care in momentul de fata este sub control", a spus Daniel Constantin in urma unei intalniri cu reprezentantii producatorilor si ai procesatorilor de lapte.

El a afirmat ca numarul de ferme cu probleme este foarte redus.

"Au fost controlate peste 700 de ferme. Sunt identificate cu probleme undeva în jur de 20-25. Pana maine (n.r. - astazi) vom avea probabil rezultatele finale. Deci procentul este foarte mic. Toate aceste ferme, in momentul de fata, sunt curate din punct de vedere al pericolului cu aflatoxina", a adaugat ministrul.

Acesta a precizat ca in majoritatea fermelor care aveau probleme furajele sunt inlocuite si acestea deja livreaza lapte pentru piata.

"A trecut acea perioada de doua-trei zile pana cand se elimina aflatoxina. Celelalte sunt sub monitorizare si probabil ca in perioada urmatoare nici acolo nu vor mai fi probleme", a mai spus Constantin.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea