Social

#solstitiu de iarna #21 decembrie #solstitiu

21 decembrie - solstitiul de iarna! Cea mai scurta zi din an!

Pe 21 decembrie are loc solstitiul de iarna. Asta inseamna ca astazi vom avea parte de cea mai scurta zi, dar si de cea mai lunga noapte din an.

Pe 21 decembrie durata zilei are valoarea minima din an, de 8 ore si 50 minute, iar durata noptii are valoarea maxima, de 15 ore si 10 minute (pentru Bucuresti). De asemenea, in noaptea de 21 spre 22 decembrie pe cer vor putea fi urmarite si Ursidele, ultimul curent de meteori din 2018.

In timpul solstitiului de iarna, emisfera nordica a planetei se va afla in cel mai indepartat punct fata de soare. Pe de alta parte, in emisfera sudica, 22 decembrie marcheaza echinoctiul de vara sau ziua in care partea sudica a planetei se afla la cel mai apropiat punct de Soare.

In noaptea dintre 21 si 22 decembrie, ultimul curent meteoric al anului, Ursidele, atinge maximul, continuand pana spre dimineata, potrivit calendarului astronomic publicat pe site-ul The Sky. Uneori se produc adevarate eruptii cu pana la 100 de meteori pe ora. Cei pasionati de astfel de evenimente au sanse mai mari de vizionare din locuri intunecate, departe de luminile orasului, potrivit Agerpres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea