Social

#cutremure #pagube #intensitate #activitate seismica

2013 va fi un an cu o activitate seismica intensa

Dupa cutremurele ce au avut loc vineri in Marea Neagra si in zona Moldova-Bacau, reprezentantii Institutului National de Fizica a Pamantului anunta noi cutremure si spun ca anul 2013 va fi unul cu o activitate seismica intensa.

Specialistii spun insa ca, desi cutremurele vor fi numeroase in 2013, acestea vor avea o intensitate mica si nu vor provoca victime sau pagube materiale majore.

"Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta si pentru ca avem o aparatura extraordinara care monitorizeaza cutremure foarte mici. Dar cutremure in care sa moara cineva nu vom avea deocamdata.

Un cutremur care sa produca victime omenesti si pagube materiale trebuie sa aiba peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul inca sa discutam despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricand, dar acestea nu ne intereseaza, pentru ca nu pot produce pierderi de vieti si pagube", a declarat Gheorghe Marmureanu, director la Institutul National de Fizica a Pamantului.

Sursa foto: www.fotonsas.8m.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea