Social

#elevi #bugetari #2 mai #zi libera

2 mai a fost declarata zi libera pentru elevi si bugetari

Elevii si angajatii institutiilor publice vor avea o minivacanta de patru zile la inceputul lunii mai. Astfel, de joi, 1 mai, pana duminica, 4 mai, toti se vor putea bucura de zile libere.

Guvernul a aprobat hotararea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarata libera. Ziua speciala acordata de Executiv se va recupera la o data ulterioara, intr-o zi nelucratoare, stabilita de fiecare institutie publica.

In acest an, Ziua Internationala a Muncii - 1 mai, zi libera legala prevazuta in Codul Muncii, este intr-o zi de joi. Asociatia de Promovare Litoral-Delta Dunarii si Federatia Asociatiilor de Promovare Turistice din Romania au solicitat Guvernului emiterea unui act normativ pentru declararea zilei de vineri 2 mai 2014 ca zi nationala libera, urmand ca aceasta sa fie recuperata in cursul lunii mai.

Odata cu aprobarea propunerii, aceasta se adauga celor 12 zile declarate libere prin Codul Muncii, o parte dintre ele ca sarbatori legale. Iar daca reprezentantii Camerei Deputatilor vor aproba propunerea ca prima zi de scoala sa fie zi libera pentru parinti, aceasta s-ar putea adauga liberelor legale, insa doar in cazul persoanelor care au copii cuprinsi in sistemul de invatamant.

Sursa foto: turism.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea