Social

#energie electrica #ajutor #cheltuieli #gaze naturale #venit familii

18 si 23 lei, valoarea ajutorului suplimentar pentru energie electrica si gaze naturale

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a propus reglementarea masurilor speciale destinate beneficiarilor de ajutor social si de alocatie, pentru sustinerea familiei in acoperirea cheltuielilor suplimentare la energie electrica si gaze naturale. Astfel, ajutorul se va acorda diferentiat, in functie de veniturile familiei.

In aceste conditii, ajutorul suplimentar pentru energie electrica si gaze naturale va fi de 23 de lei pentru venituri pe membru de familie de pana la 200 de lei, respectiv de 18 lei pentru veniturile intre 201 si 370 lei.

Documentul mai prevede si acordarea ajutorului suplimentar din oficiu, pe toata perioada de acordare a ajutorului social si a alocatiei pentru sustinerea familiei. De asemenea, proiectul prevede si asigurarea platii ajutorului suplimentar din bugetul Ministerului Muncii, prin agentiile de plati si inspectie sociala.

Sumele de 23 si 18 lei sunt determinate de diferentele de pret pe care beneficiarii trebuie sa le asigure suplimentar fata de cheltuielile actuale cu energia electrica si gazele naturale.

Sursa foto: economiesociala.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea