Social

11 judete din Transilvania sunt amenintate de o invazie a capuselor

Veterinarii avertizeaza ca in Transilvania s-au inmultit capusele. Marele pericol, spun specialistii, este ca insectele sa transmita la om asa-numita encefalita de capusa . Specialistii sustin ca de vina este clima umeda si caldura excesiva .

Capusele s-au inmultit excesiv in ultima perioada, mai ales in Transilvania. In 11 judete sunt avertizari in acest sens, printre care se afla si judetul Cluj.

Insectele transmit la om asa-numita encefalita de capusa. Muscatura de capusa seamana cu intepaturile tantarilor, iar simptomele apar abia dupa o saptamana. Persoana muscata are simptome asemanatoare gripei, insa cu febra mult mai mare. Dupa cateva zile, infectia afecteaza sistemul nervos central, iar pacientul manifesta dureri mari de cap, greturi si varsaturi.

Daca observati muscaturi de capusa este indicat sa indepartati insecta cu o penseta , insa mare atentie sa nu ii zdrobiti capul. Locul unde s-a produs muscatura trebuie curatat imediat cu apa si sapun.

Aceste insecte migreaza spre zona unde pielea este moale, mai ales spre zona gatului, iar cei mai expusi la muscaturi sunt cei care petrec mult timp in natura, dar si oamenii care ies ocazional la picnic.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea