Social

100.000 de locuri de munca vacante permanent

Ministrul Muncii spune ca salariul de calificat a ajuns 2.500 de lei.

In Romania exista un deficit mare de forta de munca si, in permanenta, sunt 100.000 de pos­turi vacante. „Ca sa acoperim deficitul, am plecat in Italia si in Spania ca sa ii aducem pe romani inapoi. (...) In campania organizata la Roma, romanii au spus ca e pentru prima data cand vad ca se intereseaza cineva si de soarta lor. In perioada urmatoare o sa facem campanii de informare si la Torino, Milano si Madrid, unde exista comunitati mari de romani. Posturile vacante disponibile permanente sunt, la ora actuala, de 100.000 daca facem un total”, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru , intr-o conferinta de presa desfasurata la Ramnicu Valcea.

Ministrul sustine ca pe piata muncii din tara noastra salariul a evoluat „mai mult decat favorabil”. Potrivit demnitarului, la ultima bursa de ocupare a fortei de munca din Bucuresti la care a participat, salariul net pentru un angajat necalificat era de 1.200 de lei, plus bonuri de masa , in timp ce pentru o persoana cu calificare, salariul ajungea la 2.500 de lei, plus bonuri de masa.

„In Italia si Spania sunt salarii de peste 1.000 de euro, dar ele se vor apropia si in Romania de acest nivel”, ne incurajeaza Pacuraru.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea