Social

# zile in plus de concediu #concediu romania #romania #concediu

10 zile in plus, de concediu, pentru romani! Afla daca te incadrezi in categoria celor privilegiati

Concediul anual, obligatoriu, acordat romanilor intr-un an este de 21 de zile. Desigur, fiecare patron are libertatea de a-si recompensa angajatii cu mai multe zile de concediu, daca doresc. 

 

Un nou ordin prevede insa ca o anumita categorie de romani sa beneficieze de 10 zile in plus de concediu. In aceste zile suplimentare se acorda sporul pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca in cuantum de 15% din salariul de baza.

Noul ordin se aplica incepand din acest an, romanii beneficiind de 10 zile de odihna in plus.

Afla daca te numeri printre norocosi

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va acorda in acest an angajatilor un numar suplimentar de zece zile de concediu. Aceste zile libere se adauga concediului de odihna. Decizia apare intr-un ordin semnat de Mirela Calugareanu, sefa institutiei.

De aceste 10 zile libere, in plus, vor beneficia toate persoanele care lucreaza in conditii periculoase sau vatamatoare de munca. Potrivit documentului decizia prevede ca personalul „beneficiaza de 10 (zece) zile de concediu suplimentare, in fiecare an calendaristic in care se acorda sporul pentru conditii periculoase sau vatamatoare de munca in cuantum de 15% din salariul de baza”.

Potrivit ANAF, de acest avantaj vor beneficia 23.000 de romani.

“Se acorda pentru ca sunt conditii deosebite de munca, conform DSP. Toate institutiile au treaba asta, la ANAF s-a constatat mai tarziu. La Curtea de Conturi, de exemplu, sunt 35 de zile de concediu de odihna anual. Nu este ceva nou la ANAF”, a declarat, Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea