Social

#incendii spitale romania #incendiu spital #incendiu #incendiu spital romania

10 incendii in mai putin de un an, in spitalele din Romania!

In mai putin de un an, au avut loc 10 incendii in spitalele din Romania. Trei dintre acestea au avut loc in spectii ATI ale spitalelor care tratau pacienti COVID.

 

Dupa tragicul incendiu de la Spitalul din Piatra Neamt, sau gasit numeroase nereguli la spitalele din intreaga tara. Acestea ar fi trebuit rezolvate, insa nu s-a intamplat acest lucru. Majoritatea incendiilor au aparut din cauza neregulilor din spitale, cum este si cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, care a izbucnit in dimineata de 1 octombrie.

14 noiembrie 2020 – Incendiu la sectia Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt

Pe 14 noiembrie 2020 avea loc prima tragedie din sectiile ATI ale spitalelor din Romania. Zece persoane au murit in urma unui incendiu izbucnit la sectia Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt. Incendiul s-a manifestat cu flacara deschisa si degajare mare de fum si a fost activat Planul Rosu de Interventie. Medicul de garda de la sectia ATI a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 80% din suprafata corporala si a fost transportat in Belgia pentru ingrijiri.

25 decembrie 2020 – incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola Iasi

Pe 25 decembrie 2020, chiar in ziua de Craciun, a izbucnit un incendiu la pavilionul de barbati de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iasi. In urma incendiului un pacient a decedat.

2 ianuarie 2021 – incendiu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman

Pe 2 ianuarie un alt incendiu a izbucnit la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judetul Neamt. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului si evacuarea pacientilor. Din cauza incendiului doi pacienti si doua cadre medicale au suferit intoxicatii cu monoxid de carbon. Din fericire nu au existat victime. 

5 ianuarie 2021 – incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, pavilion Covid

Pe 5 ianuarie un alt incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, intr-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timis, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate doua persoane. La fata locului s-au deplasat un echipaj de interventie Chimica, Biologica, Radiologica si Nucleara (CBRN) al ISU Timis.

Din fericire nu au fost victime si nici persoane intoxicate cu fum.

29 ianuarie 2021 – incendiu la Spitalul Matei Bals din Bucuresti

In fatidica zi de 29 ianuarie un incendiu violent a avut loc la sectia ATI a Spitalului Matei Bals, unde erau internati pacienti cu forme medii si severe de Covid. 5 persoane au decedat, patru au fost tranferate in stare grava in alte spitale, iar trei medici s-au intoxicat cu fum. 120 de pacienti au fost evacuati. Ulterior, bilantul victimelor a ajuns la 19 decese.

10 martie 2021 – incendiu la Spitalul Municipal Dej  

Pe 10 martie a izbucnit un nou incendiu, de data aceasta la spitalul Municipal Dej. Incendiul a fi pornit de la un panou electric care a luat foc. Din fericire nu au existat victime, iar incendiul a fost stins rapid, neafectand functionarea spitalului. Nu a fost necesara evacuarea pacientilor. 

15 martie 2021 – incendiu la Spitalul de Psihiatri din Cavnic 

Pe 15 martie un nou incendiu facea ravagi intr-un spital din Romania. 71 de pacienti ai Spitalului de Psihiatrie din Cavnic au fost evacuati de urgenta. Incendiul a pronit la etajul 3 al cladirii. Niciunul dintre pacienti nu a fost ranit.

4 iunie 2021 – incendiul la Spitalul din Calinesti 

Zeci de pacienti au fost evacuati din Spitalul din Calinesti, dupa ce a pornit alarma de incendiu.  Din fericire nimeni nu a fost ranit. Alarma ar fi pornit din cauza unui aparat de aer conditionat, defectat. Din fericire instalatia nu s-a aprins. Pacientii s-au reintors, in siguranta, in saloane.

22 iunie2021 – incendiul de la Spitalul de Copii din Iasi

Un incendiu puternic a izbucnit marti seara pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Copii din Iasi. Flacarile au cuprins o incapere de la etajul 2 al spitalului. 30 de persoane, dintre care 12 pacienti, 7 apartinatori si 11 cadre medicale au fost evacuate in siguranta. Din fericire nu au existat victime, iar pompierii au intervenit rapid impiedicand incendiul sa se extinda in incaperile din vecinatate. 

1 octombrie 2021 – incendiu la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta

Astazi, 1 octombrie, un incendiu puternic a portnit la sectia ATI a spitalul din Constanta, unde erau tratati pacienti COVID. Pana la aceasta ora bilantul victimelor este de 9 morti, dintre care 8 au murit intoxicati cu fum. Alti peste 50 de pacienti au fost evacuati si transportati la spitale din Medgidia si Mangalia.  


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea