Social

# invata engleza online #engleza online

10 aspecte pe care sa le iei in considerare atunci cand inveti limba engleza online

Iti doresti sa aprofundezi cunostintele de limba engleza dobandite de-a lunguil timpului dar nu ai timp sa te duci la cursuri? Esti incepator si te simti intimidat? Metoda traditionala, cu profesor fata in fata nu se potriveste stilului tau? Poti alege sa studiezi limba engleza online. Iata 10 aspecte, avantaje si dezavantaje, care te vor face sa te hotarasti daca metoda online este cea potrivita pentru tine.

1. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este daca motivatia ta e destul de puternica incat sa inveti pe cont propriu. Fara colegi de studiu sau profesori care sa iti supervizeze activitatea vei reusi sa iti pastrezi entuziasmul sau vei renunta la scurt timp?

2. Pentru a studia online, ai nevoie de un minim de cunostinte pe computer. Cele mai multe platforme sunt foarte accesibile si usor de folosit. inscrierea, plata si testul de nivel (care iti arata la ce nivel de engleza te afli, ca sa stii de unde sa incepi) se fac online si trebuie sa te descurci, tehnologic vorbind.

3. Trebuie sa alegi cursul care se potriveste ce mai bine nevoilor tale. Cele mai bune programe online de engleza se concentreaza asupra tuturor aspectelor si anume vorbire, scriere, citire, ascultare, vocabular, punctuatie, ortografie si altele.

4. Ce abilitati de engleza ai nevoie sa iti dezvolti? Exista o varietate de cursuri online care abordeaza engleza generala, engleza de afaceri, engleza pentru calatorii sau alte domenii. Ce ti-ar placea sa studiezi?

5. Cursurile online iti dau posibilitatea sa inveti in ritmul tau, cele mai multe oferind o perioada generoasa de timp in care poti accesa platformele. Astfel, nu esti presat de timp, nu iti incarci programul si nu exista dezavantajul de a pierde o lectie. Daca nu ai timp o saptamana sa studiezi, materialele se afla tot acolo.

6. Poti invata de oriunde doresti. Alegi sa studiezi din confortul fotoliului tau preferat de acasa, in metrou, in autobuz sau din vacanta, daca nimeresti o zi de plaja ploioasa.

7. Nu esti conditionat de timpul oferit la un curs fizic. Daca doresti, azi poti acorda 3 ore studiului si maine niciuna.

8. Poti trece mai repede peste subiectele pe care le stapanesti mai bine si le poti aprofunda mai mult pe cele la care te simti nesigur, nefiind conditionat de nivelul sau cunostintele celorlalti colegi de grupa.

9. Trebuie sa ai grija ca, de-a lungul studiului, sa ajungi la un echilibru de invatare atunci cand te concentrezi pe vorbire, scriere, citire sau ascultare, in asa fel incat sa obtii cunostinte ce tin de toate aceste aspecte si sa nu ignori vreunul dintre ele.

10. Datorita dezvoltarii tehnologiei, cursurile pentru studiul online sunt din ce in ce mai apreciate. Cele care aprofundeaza cunostintele si cele care sunt formate din module interactive sunt foarte cautate. De cele mai multe ori preturile cursurilor online sunt mai mici, deoarece nu exista costuri pentru plata profesorilor sau a intretinerilor sallilor de studiu. De asemenea, nu exista neplacerea ca grupa ta sa se desfiinteze pe motiv ca are prea putini cursanti si nici sa se aglomereze.

Daca te-ai convins ca studiul online al limbii engleze este ceea ce ti se potriveste cel mai bine, poti incepe cu oferta de la British Council. Exista aplicatii gratuite, platforme ca LearnEnglish si cursuri online care te invata engleza de afaceri, LearnEnglish Select.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea