Social

#copil abandonat #abanadon #parasirea copilului #amenzi parinti

10 ani de inchisoare pentru parintii care-si parasesc copiii

Senatul a adoptat tacit o initiativa legislativa care prevede inchisoare de la 5 la 10 ani pentru parintii sau reprezentantii legali care isi abandoneaza copiii.

Potrivit propunerii legislative initiata de deputatii independenti Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu, abandonul reprezinta parasirea copilului de catre parinte sau reprezentantul legal, dezinteresandu-se de acesta, mai mult de trei luni.

De asemenea, se precizeaza ca prin dezinteres se intelege incetarea imputabila si nejustificata a oricaror legaturi intre parinti sau reprezentantul legal si copil. Atentie! Nu se considera abandon cazul in care copilul ramane in grija unuia dintre parinti.

In textul legii se arata ca constatarea abandonului copilului se efectueaza de catre reprezenantii serviciului public de asistenta sociala sau, in unele cazuri, ai directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor, care este for decizional.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea