Social

1 mai - doar o zi dintr-o mini-vacanta

1 mai , Sarbatoarea Muncii, vine cu vacanta pentru unii, dar si cu griji sau subiect de studii pentru altii. Astfel, daca majoritatea romanilor se gandesc unde sa-si petreaca mini-vacanta de 1 mai, cei care se ingrijesc de linistea publica fac planuri legate de modul in care le pot asigura celor din prima categorie siguranta. Pe de alta parte altii realizeaza sondaje referitoare la modul in care resimt romanii ziua de 1 mai. 

In acest sens, sondajul realizat de o companie de recrutare online a aratat ca desi 97 la suta dintre respondenti stiu ca de 1 Mai se sarbatoreste Ziua Muncii , doar 56 la suta stiu ca aceasta zi comemoreaza victimele grevei generale din Chicago, din 1886. 

Sondajul a aratat ca 1 Mai este perceput de aproape jumatate dintre respondenti drept un prilej de a merge in vacanta, la mare, la munte sau la iarba verde , 10,8 la suta dintre acestia asociindu-l cu o ocazie de a merge la gratar, cu o sarbatoare a micilor si berii. 

In plus, peste 77 la suta dintre romani considera ca cele 28 de zile libere care sunt acordate prin lege sunt insuficiente. Cei care au raspuns in sondaj cred ca tara noastra sta foarte prost la capitolul zile libere pe an. 

Realizatorii studiului au aratat de asemenea ca salariatii romani sunt, alaturi de cei olandezi si de cei britanici, europenii cu cele mai putine zile libere, in timp ce finlandezii au 44 de zile, urmati indeaproape de Franta si Lituania - cu 40 zile libere. 

Pe de alta parte, autoritatile romane se pregatesc de asaltul romanilor in cateva “puncte fierbinti de 1 mai”. Astfel, peste 20.000 de politisti au fost detasati pentru a asigura linistea publica in minivacanta de 1 Mai, ei urmand sa patruleze pe strazi, in parcuri si in locurile unde se vor strange romanii care au liber in aceste zile. 

Politistii de la Transporturi vor supraveghea in aceste zile statiile de cale ferata si trenurile de calatori, pentru a combatate talhariile si furturile de buzunare, in special trenurile care circula spre litoral. 

Incepand de astazi si pana duminica, prezenta politistilor va fi mai consistenta, in incercarea de a preveni accidentele si ambuteiajele, mai ales pe drumurile spre si dinspre litoral si munte, dar si in marile orase. Traficul va fi supravegheat si din elicoptere, din moment ce se asteapta ca toate caile de acces inspre statiunile de la mare si munte sa fie luate cu asalt de turisti. 

Romanii vor avea in acest an doua zile libere, Guvernul hotarand in urma cu o saptamana ca si ziua de 2 mai sa fie libera.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea