Social

#ziua nationala a romaniei #1 decembrie #google #google doodle

1 Decembrie, sarbatorita cu fast in Capitala

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita cu fast de romanii din toata lumea iar Google si-a schimbat cu aceasta ocazie sigla, ca semn de sarbatoare.

De 1 decembrie in Capitala este programata o parada militara la Arcul de Triumf la care participa cateva sute de militari. Manifestari de acelasi fel au loc si alte orase mari ale tarii precum Alba Iulia sau Iasi. In acest an la aniversarea de la Arcul de Triumf si-au anuntat prezenta si presedintele tarii, Traian Basescu, presedintele Senatului, Vasile Blaga, fostul sef al statului Emil Constantinescu si alti demnitari. Cum astazi romanii au zi libera, astfel ca la manifestari sunt asteptati peste 20000 de oameni. 

Acestia s-au ingramadit inca de la ora 10 spre Arcul de Triumf. Autobuzele care circula pe liniile care trec pe la acest obiectiv au fost arhipline inca de dimineata.

1 decembrie este Ziua Nationala a Romaniei din 1991, atunci cand prin Constitutie aceasta sarbatoare a devenit sarbatoare nationala . Aceasta zi marcheaza ziua Marii Uniri din 1918, atunci cand Adunarea Nationala de la Alba Iulia, constituita din 1228 delegati, si sprijinita de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colturile Ardealului si Banatului, a adoptat Rezolutiunea care consfintea unirea Transilvaniei si Banatului cu Romania.
 

Si Google serbeaza Ziua Nationala a Romaniei
 

In acest an, Google a serbat Ziua Nationala a Romaniei cu un logo special. Cele doua litere “O” din cuvantul Google au fost inlocuite cu doua hore ale Unirii in miniatura: patru persoane, doua pentru fiecare litera, danseaza hora imbracati in costume populare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea