Social

#scumpiri 1 august #gazele se scumpesc #gaze naturale #gaze

1 august aduce scumpiri pentru romani!

 

De astazi, 1 august 2018, gazele se scumpesc cu 5,83%, decizia fiind adoptata intr-o sedinta a Comitetului de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei - ANRE.

In urma scumpirii anuntate, factura medie la un apartament dotat cu centrala termica pe gaz creste in functie de consum, cu 5 lei in lunile calde si cu 10 lei in lunile din sezonul rece, fata de preturile din iunie-iulie 2018.

Decizia a fost adoptata in baza solicitarilor furnizorilor de gaze naturale, si in urma analizei costurilor reflectate in pretul final, a informat ANRE pe data de 19 iulie. „Solicitarile vin ca urmare a faptului ca, incepând cu data de 1 aprilie 2017, pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna s-a liberalizat, producatorii având libertatea sa vânda gazele naturale la un pret care nu mai este reglementat”, a mentionat ANRE.

Hazele naturale de provenienta interna se vând pe piata concurentiala, inclusiv pentru clientii casnici, pretul de achizitie al acestora fiind stabilit in mod liber, pe baza cererii si a ofertei. in perioada ianuarie 2013 - aprilie 2017, prin calendarele de liberalizare stabilite prin memorandumuri si hotarâri de Guvern, evolutia pretului productiei interne a cunoscut o crestere de la 45,71 lei/MWh la 60 lei/MWh, la consumatorii casnici. in perioada aprilie 2017 - martie 2018, pretul mediu a crescut de la 67,99 lei/MWh la 73,85 lei/MWh.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.