Social

#consum #drog #heroina #canabis

1,7% dintre romani au incercat macar o data droguri

Peste un milion de romani au incercat macar o data substante interzise precum marijuana, ecstasy, inhalante, cocaina , crack, amfetamine, halucinogene sau heroina . Aceasta cifra inseamna un procent de 1,7% dintre romani, carora, daca li se adauga si medicamentele puternice duc numarul romanilor care au testat substante cu efect de drog ajunge la 8,6%.

Cele mai cautate droguri sunt cannabisul, ecstasy-ul, heroina si substantele halucinogene. Preferat este canabisul care a fost consumat de 1,5% dintre romani, din toate zonele tarii, indiferent de varsta. Cei mai multi dintre consumatori sun in Bucuresti, acolo unde varsta celor care il incearca este intre 15 si 64 de ani. De altfel aceasta este substanta consumata de majoritatea consumatorilor din intreaga lume, acolo unde unul din 25 de oameni a experimentat macar o data canabisul.

La capitolul impartire pe sexe in ce priveste consumul de substante interzise, datele studiilor arata ca barbatii au incercat, cel putin o data in viata, toate tipurile de droguri ilegale: 2,3% canabis, 0,5% ecstasy, 0,2% heroina. In acest timp femeile incearca doar experimental consumul de astfel de substante, iar acest lucru nu se intampla pentru toate tipurile de droguri.

In tarile in care autoritatile au monitorizat consumul de canabis, s-a observat ca un total de 166 de milioane de oameni fumeaza regulat aceasta planta. Din datele Biroului ONU pentru Controlul Drogurilor si Prevenirea Criminalitatii/United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC) rezulta ca cel mai mare consum de canabis este in SUA, Australia si Noua Zeelanda , si apoi in tarile europene.

In ce priveste consumul de canabis incepe in mod normal in anii adolescentei, cunoaste un varf intre 20 si 25 de ani si descreste pe masura ce tinerii lucreaza cu norma intreaga , se casatoresc si au copii. Insa in randul celor care foloseau regulat aceasta substanta, in state precum SUA, Australia si Noua Zeelanda, erau mai susceptibili sa foloseasca ulterior si alte droguri ilicite, inclusiv cocaina si heroina.

Referitor la restul drogurilor - ecstasy, heroina, inhalante, amfetaminele si cocaina – studiul a aratat ca acestea sunt incercate cu precadere de populatia tanara, intre 15 si 34 de ani, dupa cum noteaza Gandul.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.